Manichiura

Manichiura

vine de la „manucure”(franceza) care se traduce „ingrijirea mainilor”. Aceasta se defineste prin diferite tratamente aplicate unghiilor si mainilor in saloane sau acasa. Intretinera manichiurii se face prin indepartarea cuticulei de la baza unghiei. Aceasta actiune se face cu ajutorul forfecutei sau a altor instrumente ce tin de instrumentarul unei truse de manichiura.

Un alt procedeu simplu este impingerea cuticulei la baza patului unghial, avand grija sa nu franjuram cuticula. Daca optam pentru o manichiura SPA, cuticula se va impinge cu un betisor. Betisorul este din lemn si de unica folosinta, special dedicat acestei proceduri. Indiferent ce metoda alegem pentru indepartarea cuticulei, urmatorul pas va fi o buna hidratare. Aceasta se face prin aplicarea unor uleiuri, creme sau tratamente speciale atat pentru cuticule cat si pentru maini si unhgii.

Se va acorda atentie sporita la piele si maini inainte de aplicarea tratamentului. Unele persoane pot fi alergice sau cu diferite sensibilitati ale pielii. Din acest motiv comunicarea cu pacientul este foarte importanta. Dupa ce tratamentul si-a facut efectul urmeaza o degresare a patului unghial pentru ca urmatoarea procedura sa aibe aderenta. Urmeaza aplicarea unui lac protector sau a unui tratament izolator inainte de a se aplica oja pe unghii.

Galerie Foto

este locul unde poti urmarii cateva lucrari realizate la KSister’s Beauty Salon.

Urmatorul strat de culoare poate fi o oja clasica sau semipermanenta. Aceasta are o rezistenta mai buna, durata ei fiind de minim doua saptamani. La final se aplica un top ce are rolul de a evidentia culoarea oferind mai mult luciu unghiilor. Cand aceleasi porceduri descrise mai sus se aplica picioarelor, acesta se numeste pedicihiura. Putem opta pentru manichiuri ce includ imagini, stras-uri sau desene.

Printre alte optiuni pentru unghii se numara si manichiura cu gel sau unghii false(tips-uri). Odata cu trecerea anilor manichiura a devenit o arta. Multe sfaturi si trucuri sunt impartasite pe diferite retele de socializare si pe Instagram. Pentru a viziona lucrarile afisate pe Instagram da un clcik pe icoana din partea de sus sau jos a paginii.

manichiura balerine nails