Frizerie intr-o alta viziune

Frizerie

transformata intrun spatiu safe pentru barbati de un hairstilist, discutand despre probleme de sanatate mintala. Fondatorul Lions Barber Collective, Tom Chapman a adus la un alt nivel propria lui afacere.  Incurajand oamenii sa discute liber despre probleme lor, a facut din frizerie un loc de siguranta pentru clientii sai.

Tom Chapman a pierdut un prieten drag in 2014, care in urma unei depresii severe s-a sinucis. „Am fost complet constient ca se va intampla ceva rau.” isi aminteste Chapman. „A fost ceva care m-a facut sa cred ca trebuie sa intervin, ca o prevenire care sa schimbe lucrurile”.

Un an mai tarziu(2015) a infiintat Colegiul Lions Barber,  care este in curs de a devenii o organizatie caritabila inregistrata. Aceasta are scopul de a transforma frizeriile in spatii sigure de confidentialitate pentru barbatii care vor sa vorbeasca liber despre problemele lor depresive.

Frizerie

un loc unde nu lasi problemele la usa, ci te descarci de ele impartasindu-le altora si primind sfaturi bune.

„Cel mai important lucru pe care l-am facut, este acela ca am informat publicul ca este bine sa vorbesti cu mine” declara Tom Chapman pentru The Independent. In Anglia statisticile demonstreaza ca suicidul are un procent mai mare(76%) la barbati decat la femei.

In Marea Britanie sinuciderea este cel mai mare criminal in randul barbatilor cu varsta sub 45 de ani. Majoritatea barbatilor devin anxiosi atunci cand nu isi indeplinesc visul sau nu se ridica la „asteptarile societatii”. De aici pornesc problemele si drumul spre boli mintale si depresie.

Frizerie intrun salon cu oameni de calitate!

„Cand vorbesc cu oamenii care isi impartasesc cu mine problemele, le dau un raspuns pozitiv sustinandu-i, atunci observ mirarea de pe chipul lor . Ca si cum se asteptau sa le spun ca mi-este mila si ca sunt slabi sau sa le spun sa se maturizeze” spune Tom. „Daca oamenii ar vorbi mai mult despre problemele lor depresive si ar fi mai deschisi, atunci speram ca aceasta va fi o prevenire si va reduce numarul de sinucideri”

Povestea intreaga click aici: Independent.co.uk

Lasă un răspuns